Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Farmasi’de Kariyer İçin Nasıl Çalışmalıyım?

Farmasi’de Kariyer İçin Nasıl Çalışmalıyım?

Farmasi‘de yüksek kazancın yolu kariyer sisteminin uygulanmasından geçer. Peki bu yolda nasıl ilerlemeli ve neler yapmalıyız? Bu yazımızda sizlere yükselmenin püf noktalarını anlatacağız.

Farmasi’de kariyer planlamasında yükselmemiz için en önemli unsur yeni üyeler eklenmesidir. Bu iş sadece sizle birlikte yükselemez. Onun için üye eklediğiniz kişilerinde yeni kişilere ulaşması ve onlara neden Farmasi’yi seçmesi gerektiğini anlaması ve anlatması gerekmektedir. Bunun için Farmasi Tarihçesi ve Neden Farmasi adlı yazımızı okuyarak bilgi edinebilir. Bu iş bilgisiz ve öğrenilen bilgiyi paylaşmadan büyüyemez. Siz ne kadar çok detayı bilirseniz ve aktarırsanız üyeleriniz de o kadar çok yeni girişimciler ekler ve acemilik dönemleri hızlı bir şekilde geçer.

Üyelik Sonrasına Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burada en önemli olay üye olacak kişilerin Farmasi ürünlerini benimsemesi ve Farmasi ürünlerini kullanmasıdır. Eğer kendisi Farmasi müşterisi olur, evinin ihtiyaçlarını Farmasi ile karşılamaya başlarsa hem ürün çeşitlerini tanıma fırsatı edinir hem de satış yaparken ürünler hakkında kendi deneyimlerini anlatarak daha etkili bir ticaret yapar. Yani temel mantık olarak kozmetik, sağlık, kişisel bakım, ev temizliği, cilt bakımı, saç bakımı ve koku gibi bir çok kategoride ürünlerinin marketini sadece Farmasi‘ye çevirmektir.

Yeni üyeler ürünleri kullandıkça Farmasi’yi de tanıyacaklar ve memnun kaldıkça tavsiye etmesi de rahat ve güvenilir olacaktır. Yani ürünler beğenildikçe üye ekleme kısmı da kolay ve hızlı bir şekilde devam edecektir.

Yeni üyeler için iki şekilde kazanç şekli vardır. Birincisi doğrudan satış yoluyla. İkinci kariyer planına göre. Doğrudan satış yoluyla kazancın ayrıntılarını, ne kadar kâr elde edeceğini öğrenmek için Doğrudan Satış Kazançları adlı yazımızı okuyabilirsiniz. Kariyer sisteminde ise bilinmesi gereken iki konu vardır. Birincisi Prim Sistemi Nasıl İşler? ikincisi ise Prim Hesaplama‘dır. Bu yazıları da okuyarak prim sistemleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Bu yazımızda kurulacak kariyer planının alt yapısını bu iki yazının içerikleri hazırlamaktadır.

Gelelim asıl konumuz olan Farmasi’de kariyer için nasıl çalışmamız gerektiğine. Bunun için sizlere bir tablo hazırladık. Bu tabloya göre çalışmalar yaptığınızda kısa vadede orta kariyerler (%9 – %12 – %15), uzun vadede Müdürlük, Altın Müdürlük ve Platin Müdürlük seviyelerine yükselmeye başlayacaksınız. Şimdi tabloyu dikkatlice inceleyelim.

Örnek Farmasi Kariyer Planlaması

Farmasi Kariyer Planı

Bu tablodaki sistemin anateması birinci nesil üyelerimizin (yani doğrudan bağlı olan üyelerinizin) seviye almasını sağlamak ve seviyelerini yükseltmektir. Bunun sebebi ise prim sisteminin işleyişidir. Prim sisteminde primi bir alt üyenizin seviyesi ve grup TL puanına göre alırız. Yani siz 10.000 TL olup %15 seviyesine gelmiş, birinci nesil alt üyenizden biri 3.000 TL ile ile %9 seviyesine gelmişse, siz ve üyenizin seviye farkı kadar (%15-%9=%6) kişinin grup TL (3.000 TL’nin %6’sı) puanından prim alırsınız. Altınızda kazanç seviyesi ne kadar çok yüksek olan üye varsa siz de o kadar çok yükselirsiniz.

Farmasi’de bir altınıza sonsuz üye ekleyebilirsiniz. Kısa vadede size kazançlı gelse bile uzun vadede seviye artıramayıp güçsüzleşen üyeler, yavaş yavaş erimeye başlayacaktır. O yüzden sistemi inşaa ederken çalışmaya başladığınız 5 üyenin altına eklemek size uzun vadede müdürlüğü getirecektir. Bu çok önemli bir detaydır. Eğer 5 kişiyi tamamlarsanız 6’ncı üyenizi altınızdaki kişilere vermeniz hem kendinize hem de alt üyenize motivasyon ve kazanç sağlayacaktır.

Bu Kariyer Planı Nasıl Uygulanmalı

Bu kariyer planı yardımlaşma üzerine kurulmuş, uygulanmış ve olumlu sonuç alınmış bir plandır. Yani bu plana göre üye eklediğiniz kişileri kendi haline bırakmak yerine yardım etmek, bilgilendirmek ve onların getireceği kişilere de işi anlatmaya yardımcı olmak üzerine hazırlanmıştır. Altınızdaki kişiler seviye atladıkça kazançları artacak ve işin ciddiyetini kavrayacaktır. Ayrıca kazanç elde ettikçe yeni üyelerin bulunması da hızlanacaktır.

Tabloya göre 5 üye bulduk, onlara neden marketini Farmasi ve Dr. C. Tuna ürünlerine çevirmesini gerektiğini anlattık ve üye yaptık. Daha sonra prim sisteminin nasıl işlediğini ve üye eklemenin önemini anlattık. Eklediğimiz üyeler de üye bulmaya başladığında kazanç sistemi de başlamış demektir. Tabloya göre Ortalama 200 TL puan alışveriş yapan (satış veya kişisel alışveriş) üyeler ile tablonun ilk bölümünde grup TL puanınız 6.200 TL‘ye ve seviyenizi %12‘ye çıkarmaktadır. Bu sistemimizin temeli olacaktır. Yani beş üye bulup onlarında beşer üye bulmasına yardımcı olarak bizi %12 seviyesine yükseltir. Böylelikle 400TL sadece prim kazancı elde ederiz. Üyelerimiz de bizim gibi işi benimser ve üyeler bulup bu tablodaki gibi eklemeye başlarsa ikinci aşamada onlar %6 olur ve siz %15 seviyesine yükselirsiniz. Böylelikle prim kazancınız ortalama 850 TL‘ye çıkar. Birinci nesil alt üyelerinizin de prim kazançları 50-150 TL civarına yükselecektir.

Alt üyelerinizin seviye alması sizi adım adım yukarıya taşımaktadır. Birinci nesil beş alt üyeleriniz %9 seviyesine geldiğinde ise onların prim kazançları 200-300 TL civarında olacaktır. Siz ise %9 seviyesinde 5 üyeniz ile Müdür(%22) olursunuz, net olarak en düşük ortalama 2.200 TL prim kazanırsınız.

Birinci nesil üyeleriniz müdürlüğe doğru hızla yükselecektir. Onların ikisi Müdür olduğunda siz Altın Müdürdört kişi müdür olduğunda ise Platin Müdür olursunuz.

Farmasi Üyelik İşlemi

Farmasi kariyer için bu şekilde bir çalışma yapabilirsiniz. Farmasi’ye üye olmak için Farmasi üyelik formunu doldurabilir, ekibimize katılabilirsiniz.

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.