Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Koronavirüse Karşı Alınması Gereken Takviyeler

Koronavirüse Karşı Alınması Gereken Takviyeler

Koronavirüse karşı verilen mücadelede birinci önceliğimiz hijyen kurallarına uymaktır. Çünkü virüs hijyen konusunda en ufak hatayı kabul etmemekte ve hızlıca yayılmaktadır. Koronavirüse karşı kendimizi dışarıdan nasıl savunuyorsak içeriden de o şekilde savunmamız gerekmektedir. Bunu ise dengeli ve sağlıklı beslenerek elde edebiliriz.

Hekim ve uzmanların fikirlerinde ortak olduğu nokta bağışıklık sisteminin bu hastalık karşısında olabildiğince güçlü olması gerektiğidir. Hastalık, bağışıklık gücü yüksek bireylerde ayakta veya fazla sıkıntı çekilmeden atlatıldığı gözlemlenmiştir. Peki bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebiliriz? Bu yazımızda virüse karşı önerilen vitaminleri ve kendi önerimiz olan takviye gıdaları paylaşacağız.

Koronavirüse Karşı Önerilen Takviyeler

C VİTAMİNİ TAKVİYESİ

C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesi için olmazsa olmazımızdır. Farmasi C Vitamini takviyesi ile günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılarsınız. Düzenli C vitamini kullanan kişilerde üst solunum yolu rahatsızlarının şiddeti ve süresinin azaldığı kanıtlanmıştır.

D VİTAMİNİ TAKVİYESİ

Bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan Beyaz Kan Hücreleri, hastalık oluşturan mikrop ve virüslere karşı saldırı yaparak onları yok etmeye çalışır. D Vitamini ise beyaz kan hücrelerine destek olur ve mücadele kabiliyetini artırır. Düzenli kullanımı Covid-19 virüsü ile savaşta önemli rol oynar.

Farmasi Kara Mürver Takviyesi

KARA MÜRVER TAKVİYESİ

Kara Mürver içerisinde C vitamini de bulunduran çok güçlü bir antioksidandır. Koronavirüse karşı önerilen ve bir anda popüler olan bir takviyedir. Özellikle üst solunum yolu hastalıklarından korunmaya ve hastalıkların atlatılmasına yardımcı olur.

farmasi-zerdecal

ZERDEÇAL EKSTRESİ

Zerdeçal vücudun savunma sistemine çok fayda sağlayan bir takviyedir. Bu yıl yapılan çalışmalarda zerdeçal takviyesinin Koronavirüse karşı etkili olduğu gözlemlenmiştir.

MULTİVİTAMİN TAKVİYESİ

Multivitamin takviyesi ile vücudun ihtiyacı olan vitaminleri azar azar karşılayabilirsiniz. Multivitamin sayesinde daha bağışıklık sisteminizi güçlendirir, gün içerisinde daha zinde olursunuz.

ZENCEFİL EKSTRESİ

Zencefil hem bağışıklık sistemini güçlendirir, hem de üst solunum yolu hastalıklarının iyileşmesine katkıda bulunur. Bir dönem zencefilin Koronavirüse karşı etkisi olmadığı söylense de uzmanlar karşı çıkarak zencefilin koronavirüs karşısında çok etkin bir rol oynadığını açıklamışlardır.

Koronavirüsle mücadelede vücudumuzun güçlenmesi kadar önemli bir nokta daha vardır. O da stresin azaltılması. Son günlerde hızla virüsün artması paniğe ve endişeye neden olmaktadır. İnsanlar hastalığı kapmaktan ziyade yakınlarına bulaştırmaktan daha çok çekiniyorlar. Dünyaca verilen bu savaşta kişilerin güçlü olması çok önemlidir. Stresi azaltmak için ise B-12 vitamini ve Omega-3 balık yağı kullanabilirsiniz.

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.