Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

FARMASİ ÜRÜNLERİ İLE GECE BAKIMI

FARMASİ ÜRÜNLERİ İLE GECE BAKIMI

GECE BAKIMI NASIL YAPILIR? GECE BAKIMI RUTİN ÖNERİLERİ

Adım 1: Makyajınızı temizleyin. Temizleme sırasında yüzünüzü yıpratmamaya özen göstermek önemlidir. Özellikle göz altı bölgesi hassas olması nedeniyle kırışıklığa daha hazırdır. Makyajı temizlerken nazik davranılmalı ve kimyasal oranı minimum seviyede olan makyaj temizleme ürünleri tercih edilmelidir. İlk adımınız için büyük boy Farmasi Miselar Makyaj Temizleme Suyu’nu Farmasi Katalog sayfasından inceleyebilirsiniz.

Adım 2: Makyaj temizleme sırasında kullanılan ürünün cildinizdeki kalıntılarını temizlemek için su bazlı yüz temizleme ürünüyle yüzünüzü temizleyin. Özellikle yağ bazlı makyaj temizleyicilerin yüzünüzde olumsuz bir etki bırakmasını istemiyorsanız bu adımı kaçırmayın. Ayrıca bu işlem sırasında gül suyu veya soda gibi doğal ürünler de tercih edebilirsiniz. Kimyasal içermeyen gül suyu satın almak için Farmasi Katalog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Adım 3: Serum uygulayın. Kozmetik alanında serum olarak adlandırılan ürünler yüze ekstra bakım sağlayan ve genel olarak çeşitli yağların karışımından oluşan ürünlerdir. Yüzünüzün nemlenmesini sağlamanın yanı sıra besleyici özelliği gün içinde daha parlak görünmenizi sağlar. Bu nedenle pek çok cilt çeşidinin uygulayabileceği adımlardandır. Aydınlatıcı Serum, Çay Ağacı Yağı Serumu ve Aynısefa Yağı gibi ürünleri Farmasi Kataloğun’dan inceleyip satın alabilirsiniz.

Adım 4: Kuru cilti insanların özellikle uygulaması gereken bir işlem olan dördüncü adım nemlendirici kullanmaktır. Serumların yüksek fiyatlı olması ve kremlere göre daha hızlı tükenmesi nedeniyle kullanmayı tercih etmeyenler için nemlendirme adımı iyi bir alternatiftir. Bu adım için gül yağı ve aynısefa yağı gibi doğal yağlar veya çeşitli nemlendirici kremler kullanılabilir. Ayrıca Aloe Vera özlü nemlendirici krem çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Adım 5: Maske veya peeling uygulayın. Bu adım diğerlerinde göre daha fazla zaman alması ve çok gerekmemesi nedeniyle haftada veya 2 haftada bir kez uygulandığında olumlu sonuçlar alınabilecek bir adımdır. Kendi cilt tipinize uygun maskeler bulmak önemlidir. Ciltte biriken kirleri arındıran ve gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olan esmer şeker özlü Farmasi Brown Sugar Krem Peeling’i tercih edebilirsiniz.

Bakım yapmadan önce bilmeniz ve fark etmeniz gereken şey herkesin cilt tipinin farklı olduğu ve her adımın farklı sonuçlar gösterebileceğidir. Ayrıca insanların hayat tarzlarının farklı olması da cildin maruz kaldığı havanın değişmesine ve ürünlerin farklı etkiler göstermesine sebep olur. Bu nedenle yaptığınız aşamaları belirli periyotlarla takip ederek cildinizdeki bıraktığı etkileri görmeli ve yeni adımları bu doğrultuda atmalısınız.

 

GECE BAKIMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Gün boyu kirli havaya maruz kalan cilt kendini yenileyemez. Uzun süre bakım yapılmaması da ciltteki hücrelerin yaşlanmasına, kurumasına ve dökülmesine neden olur. Bu nedenle belirli aralıklarla da olsa cilt bakımı cilt sağlığı ve güzelliği için yapılmalıdır. Gece yapılan bakımda ise değişmeyen ortam ve değişmeyen hava sayesinde cilt kendini daha kolay yeniler. Gün içinde biriken elementlerden arınır ve tazelenir. Kuru ciltlerin uygulayacağı nemlendirmeye yönelik gece rutinleri cildin gün içinde o nemi tutmasını sağlar. Karma ciltlerin uyguladığı bakımlar da yağlı görünümü engellemeye yardımcı olur.

Diğer yandan cilt tonunun açılmasını isteyen insanlar geceleri özel bir bakım uygulayabilir. Güneş ışınlarından yoksun vakitlerde bu işlemi uygulamak ürünlerin etkisini arttırır. Örneğin beyazlatıcı kremler son zamanlarda oldukça popüler. Bu alanda etkili bir ürün arıyorsanız Dr. Cevdet Tuna White Correct serisinin birbirinden yararlı ürünlerine bakabilirsiniz. Bu seri yüzünüzdeki tim bölgeler için özel olarak hazırlanmış farklı ürünleri içermektedir. Dr. Cevdet Tuna Koyu Leke Giderici Serum cilt tonunuzun açılmasının yanında cildinizdeki koyu lekelerin silikleşmesini sağlar. Aynı serideki Dr. Cevdet Tuna Göz Balmı göz altı morluklarında ve torbalanmalarının görünümde azalma sağlar ve bölgede pürüzsüzleşmeyi sağlar. Ayrıca bu seri içerisinde bulunan Aydınlatıcı Sabun ve Aydınlatıcı Krem’i vücudunuzda da kullanabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında vücuttaki bölgeler için ihtiyaç duyulan bu ürünlere indirimli olarak Farmasi Katalog sayfasından ve ulaşabilirsiniz.

 

 

Bir yorum bırakın:
Yorumlar
Şirin Yildiz

Nasıl spariş verebilirim

25 Haziran 2020 Perşembe 13:06

Neriman

Serum gunes lekelerini cikartirmi tesekurler.

25 Haziran 2020 Perşembe 15:03