Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

FARMASİ ÜRÜNLERİ İLE CİLT BAKIMI

FARMASİ ÜRÜNLERİ İLE CİLT BAKIMI

FARMASİ ÜRÜNLERİ İLE CİLT BAKIMI

 

Cildimiz, bakım yapmadığımız süre içinde kuruyup sönebiliyor. Bu nedenle makyaj yapalım veya yapmayalım her gün cildimize gerekli ilgiyi göstermemiz gerekiyor. Cilt bakımı için binlerce denenmiş yol var, bu yazımızda sadece temel ürünlerle nasıl cilt bakımı yapılır? Uygun fiyatlı ve doğal içerikli ürünler nasıl bulunur? Bir ürünün iyi gelip gelmediği nasıl anlaşılır? gibi sorular incelenecektir.

- SIRALAMA ŞÖYLE OLMALIDIR.

1-TEMİZLEME

2-PEELİNG

3-TONİK

4-GÜÇLENDİRME (SERUM)

5-NEMLENDİRME

6-GÖZ ÇEVRESİ NEMLENDİRME

 

1-TEMİZLEME

Yüzü yıkamak

Hepimizin bildiği gibi yeni bir güne veya cilt bakım rutinlerine yüz yıkayarak başlamalıyız. Peki yüz yıkarken sıcak su mu kullanılmalı soğuk su mu? Bu yıllardır tartışılan bir konu olsa da bilimsel olarak birinin çok daha faydalı olduğu sonucu çıkmamıştır. Ancak sıcak suyla yüz yıkamanın yüzde kuruluğa sebep olduğu ve kılcal damarları belirginleştirdiği açıklanmıştır. Nitekim, pek çok insan yüzünü sıcak suyla yıkadığında oluşan kurulukları gözle fark etmektedir. Diğer yandan, soğuk su yüzün yeterince temizlenmemesine sebep olmaktadır. Dışarıda yüze buluşan kirli havadan veya kullandığımız makyaj temizleme ürünlerinden yüzümüzü daha iyi arındırmak için ılık suyla yüzümü yıkamayı tercih etmeliyiz.

Cilt temizliği için tek başına su ile temizlemek yeterli değildir.Gün boyu ciltte biriken kir,yağ ve toksinleri derinlemesine temizlemek için cildimize uygun yüz yıkama jeli kullanmalıyız.

Cildimiz yağlı ise Dr tuna Çay ağacı yüz yıkama Jeli Kullanabilirsiniz.

Cildimiz kuru ise Aynı sefa yüz yıkama jelini Kullanabilirsiniz.

2- PEELİNG

Peeling ile temizleme

Peeling ile yüzü temizlemek, yüzün daha fazla pürüzsüzleşmesini sağlar. Kullanılan ürünü göre ekstra faydalar da getirir. Eğer yüzünüzün daha aydınlık bir görünüme sahip olmak istiyor ve uygun fiyatlı bir ürün arıyorsanız Dr. Cevdet Tuna serisinden Aydınlatıcı Peeling ile tanışmalısınız. Haftada 1-2 kez kullanımı önerilen bu ürün, yüzünüzün pürüzlerden arınmasını sağlar ve yumuşak bir his bırakır.   

NOT:Vücudunuz için kullanabileceğiniz peeling ürünlerden biri Farmasi Brown Sugar Peeling’tir.Kremsi yapısı sayesinde kolayca emilir.

3-TONİK

Tonik 

Cilt temizleme sonrasında yüzümüz de kalan kiri,yağı temizler cildimizin ph denegisini korumaya yardımcıdır.Temizleme sırasında açılan gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.Özellikle yağlı ve sivilceli ciltler de kullanımı önemlidir.Cilt tipine göre uygun tonik seçilmelidir.

- Yağlı ve Karma Ciltler

 Dr. Cevdet Tuna serisinde Aydınlatıcı Toniği ya da bu aşamada parlamasını istemiyorsanız, doğa dostu olan ve matlık veren Çay Ağacı Yüz Temizleme Toniği’ni kullanabilirsiniz.

- Kuru Ciltler

Dr. Cevdet Tuna Aynı sefa Serisi Toniği tercih edilmedir.

Bir Pamuk yardımı ile yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz.

 

4-GÜÇLENDİRME  ( SERUM)

Güçlendirme

Güçlendirme günlük kürünüzün en önemli adımıdır.Temizleme,Tonikleme ve Nemlendirme ürünlerinin her birinin farklı bir işlevi vardır.Güçlendirme adımı ise şimdiye kadar meydana gelmiş hasarları onarmaya ve cildinizi ileride olabilecek hasarlardan korumaya yönelik bir görev üstlenir.Cilt bariyerinizi güçlendirmek ve ciltteki kırışıklık görünümünü azaltmak için Dr. Cevdet Tuna  AGE REVERSİST SERUM  kullanabilirsiniz.

 

5-NEMLENDİRME

 

Nemlendirme  

Yüzü nemlendirmek en önemli adımlardan biridir. Her işlemden sonra ve önce yıkamamız nedeniyle yüzümüz kurumaya yatkın bir haldedir. Bu aşamada Aloe Vera özlü Dr. Cevdet Tuna serisinin günlük nemlendiricisi Aloe Krem tercih edilebilir. Aloe Vera, cilt üzerindeki tahrişlerin giderilmesine yardımcı olur, cildi gençleştirir. Yüzünüz güneş karşısında hassas ise aynı seriden Aynısefa Yağı Yüz Kremi’ni tercih edebilirsiniz. Aynısefa Yağı cilt hastalıklarına iyi gelir ve yağlı bir his bırakmadan nemlendirme sağlar.

 

6-GÖZ ÇEVREİ NEMLENDİRME

Göz Çevresi

Cilt için kullanılan ürünler, göz çevresinin bakımı için yeterli olmaz. Çünkü bu bölge yüzün diğer bölgelerine göre daha hassastır ve istenmeyen morarmaların oluşmasına elverişlidir. Bu nedenle göz balmları ve göz çevresi bakım kremleri kullanılmalıdır. Daha aydınlık bir göz altı için Dr. Cevdet Tuna White Correct serisinden Göz Balm’ını tercih edebilirsiniz.

 

 

CİLT BAKIMI HAKKINDA DAHA FAZLASI

Cilt bakımı için ürün seçerken dikkatli olunmalıdır. Doğal içerikli ürünler ilk sırada tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra beslenmeye de önem vermek gerekir. Çok fazla yağlı ve tuzlu ürünler, ciltte pürüz oluşumunu kolaylaştırır. Bu nedenle cips, çekirdek ve yağlı yemekler sıklıkla tüketilmemelidir.

Cilt bakımı yapılırken hangi ürünün cilde nasıl geldiği gözlemlenmelidir. Örneğin kaşıntı veya kızarıklık yapan ürünler tekrar kullanılmamalı, ileri seviyede bir sorun meydana geliyorsa cildiyeye başvurulmalıdır.

DOĞRU MAKYAJ TEMİZLEME NASIL OLUR?

Makyaj temizlenmeden asla uyulmamalıdır. Makyaj malzemelerin içinde bulunan kimyasallar, gece boyu cildimiz tarafından emilir ve ciltte siyah nokta oluşumunu kolaylaştırır. Diğer yandan, makyajla uyumak psikolojik olarak bir ağırlık hissi verir.

  1. Makyaj temizleme ürünleriyle makyajı çıkarmak ilk adımdır. Farmasi Haziran kataloğunda indirimde olan Micellar Cleansing Water’ı (225 ml) ve Be-phased Make Up Remover’ı inceleyebilirsiniz.
  2. Micellar ürünlerinin verdiği yağ hissinden kurtulmak ve yüzünüzün makyajdan iyice arınmasını sağlamak için yüz yıkama losyonu ile yüzünüzü yıkamalısınız. Bunun için Dr. Cevdet Tuna Çay Ağacı Yüz Yıkama Jeli’ni deneyebilirsiniz.
  3. Son olarak daha taze bir hisle uyumak-uyanmak istiyorsanız ve bunun için yüzünüzü ferahlatacak bir ürün arıyorsanız, Be Fit Serinletici ve Sabitleyici Yüz Spreyi Haziran ayı indirimini kaçırmamalısınız.
Bir yorum bırakın:
Yorumlar
Faya

Farmasinin ürinlerini satiyorum ve kendimde kullaniyorum memnunumm

21 Haziran 2020 Pazar 07:18