Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Probiyotikler

Probiyotikler, fermente gıdalarda oldukça bol bulunan ve ya takviyelerle alabileceğiniz vücuda yararlı mikroorganizmalardır.

Yapılan araştırmalar sindirim sistemimizdeki iyi ve kötü bakteri dengesinin hastalıklara karşı dirençli olmamızda büyük öneme sahip olduğunu göstermiştir. Sindirim sistemindeki bakteri oranı genel sağlığımızı doğrudan etkilemektedir.

Probiyotikler bağırsaklarda bakteri dengesinin ayarlanmasında büyük rol oynar. Kilo kaybı, sindirim sistemi rahatsızlıkları ve sık hastalanma gibi problemlerde çok etkili mikroorganizmalardır.

Nelerde bulunmaktadır?

Yoğurt probiyotik içeriği yüksek besinlerdendir. Bu konuda fayda sağlamak için evde yapılmış yoğurt tercih edilmelidir. Peynir probiyotik içeren bir başka besindir. Bunların yanı sıra lahana turşusu, salatalık turşusu, kefir yüksek antibiyotik içeren gıdalardır.

Bu gıdalar kadar olmasa da yine probiyotik içeren besinler tüm turşular, şalgam, boza, sirke de probiyotik içerir ve tüketilmesi faydalıdır.

Yine bu besinlere alternatif olarak hem tüketimi kolay hem de hızlı probiyotik alımını sağlayan probiyotik gıda takviyeleri kullanılabilir.

Faydaları nedir?

Probiyotiklerin en önemli faydası sindirim sistemindeki yararlı bakterilerin dengelenmesini sağlamaktır. Bu vücudumuzun düzenli çalışmasını sağlayan en önemli faydalardan birisidir.

Sindirim sistemi rahatsızlıklarından ülseratif kolit, IBS ve NEK gibi rahatsızlıkların giderilmesinde yardımcı rol oynadığı gözlemlenmiştir.

Probiyotikler bağışıklık sisteminizin güçlü olmasını sağlar ve böylece enfeksiyonlara karşı daha dirençli olursunuz.

Bazı tür probiyotikler bağırsaklarda aşırı yağ emilimini engelleyerek daha az kalori almanızı sağlar. Uzun süre tokluk hissi vererek kalori yakmanızı kolaylaştırırlar. Bu sayede zayıflamanız konusunda yardımcı etki gösterirler.

 

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.