Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Diş Bakımı Nasıl Yapılır? 
Vücut temizliği sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu temizliğe, ağız ve diş bakımını da dahil edebiliriz. İyi bir ağız ve diş bakımı ile birçok bakterinin organlarımıza ulaşmasına engel olabiliriz. Aynı zamanda, temizlik ve ferahlık hissiyle de oldukça rahat saatler geçirebiliriz. Ağız ve diş bakımının genel olarak diş hekimleri tarafından yapıldığı düşünülse de, evde de bu temizliği rahatlıkla yapabiliriz. Bu temizlik ve bakım için sırasıyla diş fırçalama, diş ipi ile temizlik, dil yüzeyi temizliği ve ağız çalkalama gelir. Öncelikle günde en az iki veya üç defa diş fırçalamak önerilir. Ağız bakımının tam olarak sağlanması için diş fırçalamanın yanında diş ipi kullanımı da gerekli olacaktır. Diş ipi ile diş aralarında kalan besin artıkları ve bakteriler uzaklaşır.

Bunun yanında diğer bakteri üreten kısım da dil yüzeyidir. Bu bölümdeki bakterileri ağızdan uzaklaştırmak için diş fırçalarının arka yüzeyi veya dil temizleyici aparatların kullanılması gerekir.

Sonrasında kullanılan ağız bakım suyu ile ağız çalkalanarak diş bakımı tamamlanır ve sağlıklı ağız ve dişlere sahip olunur.

Sağlıklı Bir Diş Bakımı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler 
-Doğal içerikli bir diş macunu kullanmak
-Yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanmak
-Günde en az iki kez diş fırçalamak
-Dişleri aşağı yukarı şeklinde fırçalamak
-Dişleri ön ve arka yüzeyleri olmak üzere detaylı bir şekilde fırçalamak
-Diş fırçalarını 3 ayda bir değiştirmek
-Çürüklere karşı fazla şekerli gıdalar tüketmemek
-Diş lekelerine karşı fazla çay ve kahve tüketmemek
-Sigara ve alkol gibi zararlı maddelerden kaçınmak
-Kabuklu sert yiyecekleri diş ile kırmamak
-Aşırı sıcak ve soğuk besinlerden kaçınmak 
-Diş temizliğini önemli bir ihtiyaç olarak görüp aksatmamak
-6 ayda bir diş kontrolü yaptırmak

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri 
1- Bir çay kaşığı karbonat ile yeterli miktarda limonu köpükler oluşana kadar karıştırın. Bu karışımla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Karışım fazla kullanıldığında dişlere zarar vereceğinden, karışımı haftada 2 kez kullanmanızı tavsiye ederiz. 

2- Kullanacağınız miktarda karbonat ve birer çay kaşığı tuz ve sirkeyi karıştırın. Karışımla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Karbonat ve tuz  dişleri beyazlatırken, sirke de diş sararmalarını önleyecektir. 

3- Muz kabuğunu dişlerinize direkt sürerek dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Muzun içerisindeki magnezyum ve potasyum dişleri beyazlatmada yardımcı olacaktır. 

4- Çileği püre yapıp dişlerinizi fırçalayın. Çilek dişlerdeki plak oluşumunu önleyecektir ve dişlerin beyazlamasıma yardımcı olacaktır. 

5- Toz haline getirdiğiniz defne yapraklarını ve rendelediğiniz portakal kabuklarını karıştırın. Karışımla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Portakal, içerisindeki C vitamini ile dişleri beyazlatırken, defne yaprağı da mikropları öldürür. 

Farmasi Diş Macunları 
- Eurofresh Aloe Veralı Misvaklı Beyazlatıcı Diş Macunu 


Farmasi'nin en gözde ürünlerinden biri de aloe veralı misvaklı diş macunudur. İçerisindeki bu özlerle etkili bir diş bakımı sağlar ve dişleri doğal beyazlığına kavuşturmaya yardımcı olur. Misvak ile çay ve kahve gibi lekeleri giderirken, aloe vera ile ferah bir ağız sağlayacaktır. Yoğun bitki özleri, kalsiyum ve karbonat da temizliği ve ferahlığı arttıracaktır. İçerisinde paraben, florür, triklosan ve gluten gibi sert ve aşındırıcı maddeler olmamasından dolayı dişlere zarar vermeden parlak dişler yaratır. 

- Eurofresh Aloe Veralı At Kestaneli ve Çay Ağacı ekstreli Diş Macunu 


Özellikle hassas dişler için geliştirilen diş macunumuzun içerisinde yoğun oranda bitki özleri ve aloe vera bulunmaktadır. Bu özlerle dişler derinlemesine temizlenecektir. Aynı zamanda, içerisinde at kestanesi jeli ve çay ağacı yağı da bulunur. Böylece, ağızda ferahlatıcı bir etki yaratır. Ürün herhangi bir zararlı madde içermediğinden, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

- Dr. C. Tuna Çay Ağacı Yağı ve Naneli Diş Macunu 


Çay ağacı ve nanenin karışımıyla hem ferah bir ağıza hem de birbirinden temiz ve sağlıklı dişlere kavuşabilirsiniz. Tamamen bitkisel olan bu diş macunumuzun içerisinde herhangi bir zararlı madde bulunmamaktadır. Ürün aynı zamanda çay ağacı bitkisi ile diş eti kanamalarını da önlemektedir. Böylece ağız bakımınızı kusursuzca yapabilirsiniz. 

- Eurofresh Little Kids 3 Yaş Üzeri Çocuklar İçin Diş Macunu 


Çocuklar için özel olarak üretilen diş macunumuz hiçbir zararlı madde içermemektedir. Çocukların dişlerinin parlamasına ve diş eti sağlığının korunmasına yardımcı olur. Çilekli aromasıyla çocuklara güzel bir tat vererek, çocukların diş fırçalamasına ve diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmelerine yardımcı olur. 

Farmasi Diş Fırçaları 
- Eurofresh 2'li Diş Fırçası 


Bir pakette iki farklı renk ile kadına ve erkeğe dilediği rengi kullanma özgürlüğü sunar. Fırçalar orta sertliğe sahiptir. Çapraz kıl sistemi ile derinlemesine temizlik yapabilmektedir. Kauçuk saplar ile fırçalama sırasında da rahat edebilirsiniz. 

- Eurofresh Herokids Çocuklar İçin Diş Fırçası 


Çocukların ağız yapısına uygun olarak üretilmiştir. Ürün, özel olarak yuvarlatılmış kıl uçlarına ve yumuşak kıllara sahiptir. Küçük yapısıyla ve küçük fırça başıyla tutumu ve fırçalaması oldukça kolaydır. Ürün ayakta durabilme özelliğine sahiptir. Yanında koruyucu kapağı ile birlikte satılmaktadır. Aynı zamanda. sevimli hayvan figürleri ile çocuğunuzda diş fırçalamayı alışkanlık haline getirecektir.

Ürün bilgileri için diğer blog yazılarımızı okumanızı, https://www.zerrinyildirim.com/ adlı web sitemizi, https://www.instagram.com/farmasizerrinyildirim/ adlı instagram adresimizi ve https://youtube.com/c/FarmasiZerrinY%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m adlı youtube hesabımızı ziyaret etmenizi öneririz.

Alışverişin kolaylığı için +500 bin indirmesi olan Farmasi Girişim adlı mobil uygulamamızı indirmenizi tavsiye ederiz.

Bir yorum bırakın:
Yorumlar
Ebru taşer

Bilgiler oldukça faydalı

11 Mart 2023 Cumartesi 20:20

Farmasi Girişim Ekibi

Teşekkürler.

12 Mart 2023 Pazar 21:15

Farmasi Girişim Ekibi

TEŞEKKÜRLER.

04 Ekim 2023 Çarşamba 05:25

Yonca emen

Çok faydalı bilgiler

19 Haziran 2023 Pazartesi 06:50

Reyyan raci

Çok güzel açıklayıcı olmuş

05 Eylül 2023 Salı 16:09