Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Siyah Nokta Hakkında Bilgiler

Siyah Nokta Hakkında Bilgiler

Siyah nokta kadın erkek demeden herkesin en büyük cilt sorunlarındandır. Genel olarak yüz bölgesinde görülen siyah noktalar sırt ve omuz bölgelerinde ortaya çıkarak da kişilere rahatsızlık verebilir. Ancak çoğu cilt probleminin çözümü olduğu gibi siyah noktaların da çözümü vardır. Fakat önce siyah noktanın ne olduğu ve nasıl ortaya çıktığı hakkında bilgi edinmekte yarar vardır.

Siyah Nokta Nedir? 
Siyah nokta kirin, ölü derinin ve yağın birikmesiyle oluşan bir akne türüdür. Kir, yağ ve ölü deriyle gözenekler tıkanarak ortaya çıkar. Hem erkeklerde hem kadınlarda daha çok yüz bölgesinin burun ve T bölgelerinde çok sık görülen akne türlerinden biridir.

Siyah Nokta Nasıl Oluşur? 
Siyah nokta oluşumunda birçok farklı etken vardır. Öncelikle stres ve hormonal bozukluklarla görülür. Zararlı ve gözenek tıkayan makyaj ve cilt ürünleri de siyah nokta oluşumuna katkı sağlar. Bunların yanında genetik olarak büyük gözenekli ciltlerde ve yağlı ciltlerde sıklıkla görülür. Karbonhidrat ağırlıklı besinler ve kan şekerini arttıran besinler de siyah nokta oluşumunu arttıran etkenlerdendir.

Siyah Nokta Nasıl Azalır? 


Siyah nokta bir akne çeşidi olduğu için temizliği son derece önemlidir. Her sabah ve her akşam yüzdeki fazla yağı ve kiri yüzden arındırmak için yüzü yıkamak çok önemlidir. Ardından düzenli bir şekilde yüzü nemlendirmek gerekir. Gün içinde yapılan makyajdan sonra makyaj temizliği ve cilt bakımı da siyah nokta oluşumuna engel olacaktır. Düzenli cilt bakımının yanı sıra cilt tipine uygun maskelerle de cilt bakımını desteklemek oldukça önemlidir. Siyah nokta oluşumunda yüze dokunmamak ve siyah noktaları sıkmamak da bu aknelerin azalmasını sağlayacaktır. Yastık kılıfını haftada 1 veya 2 olacak şekilde değiştirmek de cilt sağlığı açısından önemli olup siyah nokta azalmasına etki edecektir. Aynı zamanda düzenli beslenmek ve az yağlı yiyecekler tüketmek de siyah nokta oluşumunun azalmasında etkili olacaktır. 

Siyah Nokta İçin Doğal Maskeler 

- Limon ve karbonat maskesi
Cildinizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra ihtiyaca göre 1 yemek kaşığı karbonatı veya 1 tatlı kaşığı karbonatı bir kaba koyup üzerine macun kıvamı alacak kadar limon suyu ekleyin. Karbonat macun kıvamını aldıktan sonra karbonatı cildinize masaj yaparak uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Böylece cilde hem peeling yapmış olacak hem de kiri ve yağı alarak siyah noktaları azaltacaksınız. 

- Bal ve limon maskesi
Yarım limomun suyu ile 1 tatlı kaşığı balı karıştırın ve siyah noktalara masaj yaparak uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bal ve limon hem cildi besler hem de temizler. 

- Yumurta maskesi
Yumurta akını ve 1 tatlı kaşığı şekeri iyice karıştırıp yüzünüze uygulayın ve yumurta kuruyana kadar bekleyin. Böylece yumurtanın etkisiyle siyah noktalar azalırken şekerin etkisiyle de yüzünüze peeling yapmış olacaksınız. 10-15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Yumurtanın besleyici özelliği ile de cilt parlar ve beslenir. 

Püf nokta : Daha verimli bir sonuç için maskelerden önce buhar banyosu önerilir. Buhar banyosuyla cilt güzelce temizlenir ve gözeneklerin iyice açılması sağlanır. 
Uygulama:
Geniş bir kaba kaynar su ekleyip gelen buhara doğru eğilin. Banyonun daha etkili olması için tüm yüzünüze buhar gelmesi önemlidir. Bu sebeple başınıza havlu örtmeniz önerilir. 10-15 dakika bu şekilde bekleyin. Böylece gözenekleriniz açılacaktır.


 
Aynı zamanda hassas ciltler bu maskeleri haftada 1 kez uygulamalı; yağlı ciltler ise haftada 2 kez uygulayabilir.

Dr. C. Tuna Yeni Siyah Nokta Formülü 

Siyah nokta ürünlerimizin formülü de çoğu ürünlerimiz gibi yenilendi. Biberiye özünün ve okaliptüs özünün ön planda olduğu formülümüz ile ürünüzümüzü sizlere sunuyoruz. Biberiye özü ile cilt yatışır ve yenilenir. Cilt kuruluğuna iyi gelen biberiye özü ile cilt korunur. Antiseptik özelliği olan okaliptüs özü ile de cilt onarılır ve iyileşir. Arındırıcı özelliğiyle de cildin temizlenmesine ve korunmasına yardımcı olur.

Dr. C. Tuna Yeni Siyah Maske Kullanımı 

İlk olarak buhar banyosu ile gözeneklerin açılması önerilir. Açılan gözeneklerin siyah noktadan, yağdan ve kirden arınması için ılık suyla veya yüz temizleme jeliyle yüz yıkanır. Sonrasında karbon siyah maske cildin özellikle burun ve T bölgesine sürülür. Maskenin göz çevresine sürülmemesine dikkat edilmelidir. 10-15 dk sonra, maskenin kuruduğundan emin olunduğunda maske soyularak çıkarılır. Eğer ihtiyaç olursa siyah nokta aparatı ile kalan siyah noktalar alınabilir. Küçük halka siyah noktalar içinken büyük halka beyaz noktalar içindir. İhtiyaca göre uçlar kullanılarak siyah noktanın üzerine ürün yerleştirilir. Ve aşağı doğru baskı yapılarak siyah nokta çıkarılır. Bu aparat ile yüzün tahriş edilmesi önlenir. Kullanımdan önce ve sonra aparatın kulak temizleme çubuğu ve kolonyayla silinerek temizlenmesi önerilir. Daha sonra gözenek sıkılaştırıcı toniği pamuğa dökerek ürün yüze uygulanır ve gözenekler sıkılaşır. 
Ürün tüm cilt tipleri için ve tüm yaş grupları için uygundur. Kuru ciltlerin haftada 1 - 2 kez kullanması önerilirken yağlı ciltlerin ürünü ihtiyaca göre daha fazla kullanması önerilir. 

Diğer ürün bilgileri için diğer blog yazılarımızı okumanızı, https://www.zerrinyildirim.com/ adlı web sitemizi, https://www.instagram.com/farmasizerrinyildirim/ adlı instagram adresimizi ve https://youtube.com/c/FarmasiZerrinY%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m adlı youtube hesabımızı ziyaret etmenizi öneririz.

Alışverişin kolaylığı için +500 bin indirmesi olan Farmasi Girişim adlı mobil uygulamamızı indirmenizi tavsiye ederiz.

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.