Farmasi'ye Kayıt Ol


Geri Dön

Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Ayak Sağlığının Önemi 

Ayak bölgesi vücudumuzdaki en önemli bölgelerden biridir. Çünkü ayaklar vücuttaki dengeyi ve desteği oluştururlar. Böylece ayaklarda bir problem yaşanmasıyla birlikte vücutta da birtakım problemler meydana gelecektir. Vücut ağrıları ve denge bozuklukları bu problemlere örnektir. Aynı zamanda vücuttaki birçok hareketi ayaklar oluşturmaktadır. Yürüyüş, koşma, merdiven çıkma gibi günlük hareketler için de ayak sağlığına ihtiyaç vardır. Tüm bu önemli ihtiyaçlara rağmen ayak sağlığı çokça ihmal edilir. Ve bu ihmallar sonucu birçok problem ortaya çıkmaktadır.

 

İhmal Edildiğinde Ortaya Çıkan Problemler

Ayak sağlığı ihmal edildiğinde günlük işlere kadar birçok durumdan olumsuz etkilenilir. Bu sebeple ayak sağlığı ve ayak bakımı ihmal edilmemesi gereken rutin bakımlarımızdan olmalıdır. İhmal edildiğinde ise topuk çatlaması, ayak kuruluğu, mantar oluşumu, nasır oluşumu, tırnak batması, su toplanmaları, ayak terlemesi, kötü koku ve egzama gibi birbirinden dertli problemler karşımıza çıkmaktadır. Bu problemleri azaltmak ve yok etmek için düzenli ayak bakımı yapmak hayatımızdaki önemli rutinlerden olmalıdır.

 

Ayak Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Ayaklar vücutta en çok kuruyan ve en çok yorulan bölgedir. Bu sebeple gün içerisinde ayakları dinlendirmek çok önemlidir. Aynı zamanda ayakkabı kullanımı da ayak sağlığını çok etkilemektedir. Rahat ve kalıbı ayağa tam oturan ayakkabılar kullanılmalıdır. Ayakkabıların deri tabanlı olması, dikişsiz olması, fazla topuklu olmaması, ayağa fazla dar veya fazla bol olmaması ve temiz olması çok önemlidir. Yanı sıra kullanıldıktan sonra ayakkabının hava alması da çok önemlidir. Aynı zamanda fazla açık ayakkabılar ve parmak arası terlikler de ayağı çok çabuk kurutacağı için sıklıkla tercih edilmemelidir. Bunların yanında ayakkabılar çıplak ayakla giyilmemelidir. Hatta evde bile çıplak ayakla gezmek yerine mevsimine göre ince, pamuklu veya yünlü çoraplar tercih edilmelidir. Çorapların temizliği ve düzenli olarak değişimi de ihmal edilmemelidir. Ayrıca tıpkı ayakkabılar gibi çorapların da ayakları sıkmamasına veya ayağa bol gelmemesine dikkat edilmelidir. Bunların yanında ayakların fazla sıcaktan ve fazla soğuktan uzak tutulması gerekir. Üşüdüğünde direkt ısıya tutmak yerine yünlü çoraplar ile ısıtılmalı, sıcakladığında direkt serin havaya maruz bırakmak yerine ince çoraplar tercih edilmelidir. Yanı sıra pedikür yaparken tırnak eti kesilmemelidir. Topuk çatlağı ve nasır soyulup kesilmemelidir. Soyulup kesildiği takdirde çeşitli enfeksiyonlarla karşı karşıya kalınabilir. Pedikür yaparken topuk çatlağının daha hızlı yumuşaması için topuğun yanı sıra topuk arkasının ve topuk yanlarının da bakım yapılması gerekir. Aynı zamanda düzenli randevularla ayak sağlığı kontrolü hem ayak derisi için hem de tırnak bakımı ve çeşitli enfeksiyonlar için önemlidir. Özellikle diyabet hastalarının ayak sağlığına ekstra dikkat etmesi önerilir. Aynı zamanda evde rahatlıkla uygulanabilen peeling ve pedikür gibi ayak bakım rutinleri de ayak sağlığı için çok önemlidir.

 

Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır? 

İlk olarak ayaktaki ölü derileri arındırmak ve ayağı yumuşatmak için ayak peelingi yapmak önemlidir. Öncelikle Dr. C. Tuna el ve ayak bakımı deniz tuzu peelingi ılık suyun içine bir miktar ilave edilir. Ayaklar suya sokulur ve 5-10 dk arası masaj yaparak ılık suda bekletilir. Çıkartıldığında ayaklarda ferahlama ve yumuşama hissedilecektir. Yanı sıra deniz tuzu peelingi su kullanmadan direkt ayaklara masaj yapılarak da kullanılabilir. Sonrasında durulandığında aynı ferahlama ve temizlenme hissini verecektir. Bu sırada ellerdeki ölü deriler de gidecek ve ellerde de ferahlama ve yumuşama hissedilecektir. Peeling ile ayak ölü derilerden arındırılıp yumuşatıldıktan sonra nemlendirme aşamasına geçilir. Dr. C. Tuna günlük nemlendirici ayak kremi ile ayağa masaj yapılarak nemlendirici krem güzelce sürülür. Masaj ile ayak ekstra rahatlatılır ve günlük nemi kazanıp yumuşar. Daha sonra topuk çatlağının ve sert derilerin yumuşaması için Dr. C. Tuna çatlak topuklar için yoğun nemlendirici krem ile ekstra nemlendirme aşamasına geçilir. Sert deri onarılır ve çatlayan topuk yumuşar. Son kısımda da koruma spreyi ile ayak nefes alırken kötü koku da giderilecektir. Böylece Farmasi ayak bakım seti ile öncelikle ayak ölü derilerden temizlenir ve yumuşar. Sonrasında nem kazanır. Daha sonra çatlaklar onarılır ve kötü koku giderilir.
Bu uygulamanın yetişkin bireyler tarafından haftada 1 veya 2 gün yapılması önerilir. Günlük nemlendirici krem ise günlük olarak kullanıldığında ayak derisinin ve topuğunun yumuşadığı açıkça görülecektir. Rutin ayak bakımı sonucunda çatlaklar giderilir, kuruluk giderilir; nasır, mantar, su toplanmaları, kötü koku ve ayak terlemeleri oranı en aza iner.

 

Farmasi Ayak Bakım Seti İçindekiler 

Farmasi ayak bakım seti dört adet üründen oluşmaktadır. Birinci ürün Dr. C. Tuna Peeling Salt El ve Ayak Bakımı İçin Deniz Tuzu, ikinci ürün Dr. C. Tuna Cracked Heels Gliserin ve Shea Yağlı Çatlak Topuklar İçin Yoğun Bakım Kremi, üçüncü ürün Dr. C. Tuna Foot Defense Jojoba ve Tatlı Badem Yağlı Nemlendirici Ayak Kremi, dördüncü ürün ise Dr. C. Tuna Odour Control Çay Ağacı Özlü Koku Önleyici Ayak Bakım Spreyi ürünüdür.
Bu ürünlerin içeriğinde birbirinden zengin içerikli maddeler yer almaktadır. Deniz tuzu, gliserin, jojoba yağı, tatlı badem yağı, shea yağı ve çay ağacı özü bu maddelerden başlıcalarıdır. Bu maddelerin etkileyiciliğiyle birlikte ayaklar ölü deriden arınır, yumuşar, nemlenir ve tahrişli deri eski sağlığına kavuşur. Serinin düzenli kullanımıyla sağlığına kavuşan ayaklarda ileride de oluşabilecek ayak problemleri en aza inecektir.
Dermatolojik olarak test edilen ürünlerin tüketici değerlendirme testine göre, kullanıcıların %99'u seriyi kullandıktan sonra topuklarının yumuşadıklarını belirttiler. 

 

Diğer ürün bilgileri için diğer blog yazılarımızı okumanızı, https://www.zerrinyildirim.com/ adlı web sitemizi, https://www.instagram.com/farmasizerrinyildirim/ adlı instagram adresimizi ve https://youtube.com/c/FarmasiZerrinY%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m adlı youtube hesabımızı ziyaret etmenizi öneririz.

Alışverişin kolaylığı için +500 bin indirmesi olan Farmasi Girişim adlı mobil uygulamamızı indirmenizi tavsiye ederiz. 

Bir yorum bırakın:
Yorumlar

Bu içeriğe hiç yorum yapılmamış.